17 sept. 2016

Servicii  de montaj – sigilare sau inlocuire apometre – ce trebuie sa avem in vedere

Montarea apometrelor te va exclude din plata la pausal la apa calda si apa rece, ceea ce va duce, implicit, la scaderea valorii facturilor tale. Si, daca te-ai hotarat sa apelezi la servicii de montaj – sigilare inlocuire pentru apometre, sa stii ca acesta trebuie sa fie autorizat de Biroul Roman de Metrologie Legala (BRML).

Cum se verifica daca apometrul pe care il avem corespunde standardelor?

Apometrele necesita verificare periodica pentru a ne asigura ca se incadreaza in standardele cerute.

Aceasta se poate face ori de cate ori aveti suspiciuni in ceea ce priveste inregistrarea consumului si e absolut obligatorie sa fie realizata dupa montaj sau inlocuire apometru, inainte de sigilare.

Verificarea se va realiza de catre un specialist in domeniu prin conectarea la un aparat etalon.

Se decupleaza apometrul, se conecteaza la aparatul etalon pentru verificare si, daca nu inregistreaza corespunzator se va monta si sigila un apometru nou. Operatia de montaj, verificare, inlocuire si sigilare apometru nu dureaza mai mult de 30 de minute.

Ce materiale sunt necesare pentru montaj – sigilare si inlocuire apometru?

Un specialist in domeniu va avea toate cu el toate materialele si sculele necesare, indiferent daca reteaua dumneavoastra este realizata din pexal, cupru sau polipropilena, daca locuiti la vila, bloc sau casa! Un motiv in plus ca sa apelati la un specialist cu atestat corespunzator! Deci nu va faceti probleme in acest sens – doar sunati unde trebuie!

Sigilarea apometrului

Dupa montarea sau inlocuirea apometrului, sigilarea lui cu o sarma si cu un plumb stantat certifica faptul ca operatia s-a realizat corespunzator si de catre un specialist in domeniu, atestat si recunoscut de Biroul Roman de Metrologie Legala.

Un apometru care nu e sigilat sau care are sigiliul rupt este catalogat ca nefiind corespunzator sau defect.

Daca sigiliul s-a rupt si ati chemat un specialist pentru a remedia probleme, e recomandat sa faceti si o verificare a apometrului. Astfel puteti fi sigur ca el este inca in standarde si inregistreaza corect consumul, eliminand riscul ca dumneavoastra sa platiti facturi mai mari decat consumul real realizat.

Preturile manoperei de montaj – sigilare inlocuire apometre

Preturile pentru motajul apometrelor se poate negocia in functie de numarul de apometre care vor fi instalate si sigilate.

Desigur, daca apometrele sunt defecte si necesita inlocuire, sa urmariti ca apometrele noi sa fie insotite de buletin metrologic valabil cel putin 7 ani pentru apometrele de apa rece si 4 ani pentru cele de apa calda.

Costurile de inlocuire sunt mult mai mici decat cele de montaj si operatia dureaza mult mai putin. Preturile de montaj – sigilare inlocuire apometre, desigur, variaza si de data aceasta in functie de numarul de apometre schimbate.

In preturile de montaj – sigilare inlocuire apometre ar trebui sa fie incluse materialele necesare, manopera atat pentru montaj cat si pentru sigilare apometru si cheltuielile cu deplasarea la domiciliul dumneavoastra.

Acte care vor fi predate beneficiarului dupa oparetia de montaj – sigilare inlocuire apometre

In urma acesor operatii, clientul va primi:

  • Proces verbal de montare si sigilare;
  • Certificatul de garantie;
  • Contractul de contorizare;
  • Buletinul de verificare metrologica;
  • Factura si chitanta;
  • Certificat de sigilare cu indexul de start al fiecarui apometru.

La ce garantii ne asteptam pentru manopera de montaj – sigilare inlocuire apometre?

Specialistii in domeniu care se respecta, va vor oferi garantii pentru montajul apometrelor. Desigur, aceste variaza de la un meserias la altul, dar nu ezitati sa cereti chiar dumneavoastra cel putin:

  • 2 ani pentru instalare;
  • 2 ani pentru contoare;
  • 7 ani pentru valabilitate buletin verificare pentru apometru de apa rece;
  • 4 ani pentru valabilitate buletin verificare pentru apometru de apa calda.

Detalii si oferte de pret

Servicii  de montaj – sigilare sau inlocuire apometre la telefon!

Deplasare si constatare gratuita. Contacteaza-ne acum 0766974760 !