Montaj apometre, servicii sigure si garantate, la preturi mici

Montajul apometrelor atat, in apartamente de bloc, cat si la case a devenit nu doar o necesitate ci si o obligatie, care prevede ca orice locatar sa aiba contorizare proprie.
In prezent, aproape toate locuintele din Bucuresti, au montate apometre sau au o contorizare in regim pausal, ce simplifica lucrurile cu privire la consumul real de apa din cladire.
Insa, sunt situatii in care unele locuinte poate nu au montate apometre ori acestea sunt defecte. In acest caz este recomandat sa solicitati ajutorul unui instalator autorizat de la Biroul Roman de Metrologie Legala sa vin sa monteze apometre noi sau sa le repare pe cele existente. O astfel de interventie este recomandat sa se faca doar de catre personal autorizat.

Montaj apometre Bucuresti

Imediat dupa venirea crizei economice, majoritatea locatarilor de bloc din Bucuresti au decis sa-si monteze apometre, respectand prevederile Legii in vigoare, privind utilizarea eficienta a energiei. O masura care nu doar arata consumul real de apa calda sau rece din locuinta, ci poate duce la reduceri semnificative legate de costurile aferente consumului de apa. Montajul unui apometru ajuta la inregistrarea exacta a cantitatii de apa folosita intr-o locuinta din Bucuresti sau in orice alta cladire. O astfel de lucrare necesita implicarea unei firme specializate sau a unui instalator cu autorizatie de la Biroul Roman de Metrologie Legala. Cei care isi monteaza un apometru apeland la serviciile unui instalator neautorizat intra automat in conflict cu legea.
Montaj apometre de apartament

Cheltuielile pe consumuri individuale reprezinta cheltuielile Asociatiei de Proprietari pentru apa rece si canalizare, apa calda menajera, energie termica sau alte cheltuieli care sunt in sarcina Asociatiei de Proprietari. Insa, cheltuielile pe consumuri individuale se repartizeaza in functie de indexul contoarelor individuale, al apometrelor, in baza carora se pot diferentia consumurile pentru fiecare locatar in parte.
Pentru o corecta repartizare a consumurilor, dupa montarea apometrelor intr-un apartament din Bucuresti, proprietarii au obligatia, intr-o anumita perioada, lunar, sa identifice consumul de apa rece si calda si sa il comunice Asociatiei de Proprietari. Asociatia, la randul ei, este cea care va lua in evidenta indexul dat de consumator.
Daca inca nu aveti montat un apometru in apartamentul dumneavoastra din Bucuresti sau pur si simplu doriti sa renuntati la contorizarea in sistem pausal, informati din timp administratorul sau presedintele de bloc cu privire la schimbarea pe care doriti sa o faceti. Apoi contactati un instalator autorizat pentru efectuarea lucrarii.
Atunci cand un apometru montat intr-un apartament nu inregistreaza corect consumul real la apa calda sau rece este cazul sa fie schimbat cu unul nou, iar cel vechi va fi declarat nevalid. Daca nu se observa la timp aceasta defectiune, pot aparea diferente mari de consum de apa, din vina proprietarului sau in unele cazuri din cauza faptului ca asociatiile de proprietari nu verifica apometrele individuale asa cum trebuie. Ca sa va faceti o idee, un apartament contorizat are un consum de trei, patru metri cubi/persoana/luna, la apa rece si in jur de doi, trei metri cubi/persoana/luna, la apa calda.

Montajul apometrelor intr-un apartament, din Bucuresti, indiferent de zona in care locuiti, consta in:
-Achizitionarea unor apometre conforme si performante
-Executarea propriu-zisa a montajului sau inlocuirea apometrelor vechi si montarea unora noi;
-Amplasarea robinetilor intr-un loc accesibil din locuinta sau undeva pe scara blocului, pentru ca citirea consumului, de catre fiecare locatar in parte, sa se poata realize cat mai usor;
-Sigilarea apometrelor. Aceasta etapa este obligatorie si trebuie executata indiferent ca se intervine pentru reparatii, inlocuirea apometrelor, verificarea periodica sau alt gen de interventii. Sigilarea apometrelor nou montate se va face doar de un instalator autorizat cu sarma si plumb stantate, aplicate la fiecare apometru in parte. Sigiliul garanteaza montarea corecta si in conformitate cu legea. Avarierea, ruperea sau deteriorare a sigiliului, din diferite motive anuleaza orice consum de apa calda sau rece.
-Inmanarea actelor, dupa efectuarea montajului apometrelor la apartamente sau case, certifica faptul ca lucrarea a fost executata corect.
Fiecare locatar din Bucuresti, din sectorarele 1, 2, 3, 4, 5, 6 sau judetul Ilfov care isi monteaza apometre in locuinta, trebuie sa primeasca la finalul fiecarei lucrari urmatoarele acte: contract de contorizare, procesul verbal, buletin de verificare metrologica, dar si un certificat de garantie.
-Garantia si valabilitatea buletinului metrologic intra in vigoare imediat dupa semnarea procesului verbal de punere in functiune a apometrelor montate.
-Buletinul metrologic oferit dupa montajul apometrelor si sigilarea lor este valabil sapte ani pentru apometrele de apa rece si patru ani pentru cele de apa calda.
Montaj apometre preturi

Pretul aferent montajului apometrelor nu este unul mare si in plus proprietarii de apartamente pot beneficia de reduceri consistente. Costurile legate de montarea apometrelor pot diferi de la un specialist la altul, iar timpul de lucru este de maximum o jumatate de ora.
Preturile pentru montajul apometrelor sunt negociabile, in functie de numarul de apometre ce trebuie montate intr-o locuinta.
Preturile pentru montajul, schimbarea sau sigilarea apometrelor sunt de aproximativ 150 de ron pentru fiecare apometru in parte, dar pot diferi infunctie de tipul apometrului ori de firma producatoare.
Pentru detalii suplimentare legate de preturi cu montajul, schimbarea, inlocuirea, sigilarea si verificarea apometrelor contactati un specialist, cu experienta si autorizatie pentru efectuarea unor astfel de servicii.

Verificarea apometrelor
Dupa montajul apometrelor, la o anumita perioada de timp este necesara si verificarea lor. Verificarea periodica a apometrelor este o masura care ii revine proprietarului. Pentru apometrele de apa rece, verificarea apometrelor nu trebuie sa depaseasca 60 de luni, iar in cazul celor de apa calda in jur de 48 de luni. Insa, apometrele de bransament, dupa care se face facturarea pe tot consumul dintr-un bloc intreg, trebuie verificate periodic de catre personalul administrativ din acea cladire.
Pentru verificarea apometrelor un instalator autorizat va parcurge urmatoarele etape:
-Va identifica locul unde sunt amplasate apometrele, noteaza seriile si consumul, iar apoi trece la demontarea lor.
-Apometrele actuale se decupleaza montandu-se provizoriu unele temporare sau un contor special, numit monsor, menit sa inregistreze consumul, astfel incat apa de la robinet sa fie functionala.
-Verificarea apometrelor se face prin conectarea la un aparat etalon, in functie de care se va da calificativul Admis ori Respins.
-Daca se constata, dupa verificare, ca apometrul nu inregistreaza corect consumul de apa, acesta trebuie inlocuit.
-Daca se ajunge la concluzia ca apometrul functioneaza la parametrii normali, acesta se va monta la loc. In astfel de situatii, perioada de functionare se va suplimenta cu 48 de luni in cazul contoarelor de apa calda si cu 60 de luni, in cazul celor de apa rece. Iar daca apometrele nu inregistreaza consumul la parametrii normali este necesara inlocuirea lor.
-La finalul operatiunii de verificarea a apometrelor, ele se vor sigila cu sarma si plumb stantat. Prin aceasta procedura se certifica daca montajul apometrului s-a realizat corect de firma autorizata
-Timpul de lucru, necesar verificarii unui apometru este in jur de 30 de minute, in functie de complexitatea interventiei.
-O firma specializata in domeniu, cu autorizatie, asigura calitatea executiei, garantie, dar si preturi transparente.

Montaj apometre Bucuresti si Ilfov, servicii de montaj apometre la cel mai bun pret in orice locatie si pentru orice tip de apometru. Echipa noastra ofera servicii profesionale de montaj apometre, sigilari si verificari.

Realizam montaj apometre apa rece si apa calda in Bucuresti, sector 1, sector 2, sector 3, sector 4, sector 5, sector 6 si Ilfov pentru apartamente, asociatii locatari / proprietari, firme, cladiri de birouri, case si vile.

Executie montaj apometre Bucuresti

 • Observarea instalatiei unde se va monta apometrul
 • Sectionarea conductei si montarea apometrului cu piesele de legatura
 • Sigilarea apometrului
 • Efectuarea probei de apa
 • Predarea procesului verbal de “Montaj Apometre”
 • Predarea autorizatiei de “Montaj Apometre”
 • Predarea raportului de lucru
 • Predarea buletinului de verificare metrologic

Detinem echipamente profesionale si instalatori calificati pentru a oferi lucrari de calitate in timp scurt si la preturi accesibile.  Oferim garantia lucrarii. Dispunem de instalatori autorizati ce ies in evidenta prin seriozitate, punctualitate si profesionalism.

Daca doriti sa nu mai platiti consumul de apa rece si de apa calda in sistem pausal ci strict pe consumul dumneavoastra propriu din locuinta atunci firma noastra ofera serviciile pentru montaj apometre.

Preturile manoperei pentru montajl  apometrelor

Preturile pentru motajul apometrelor se poate negocia in functie de numarul de apometre care vor fi instalate si sigilate.

Desigur, daca apometrele sunt defecte si necesita inlocuire, sa urmariti ca apometrele noi sa fie insotite de buletin metrologic valabil cel putin 7 ani pentru apometrele de apa rece si 4 ani pentru cele de apa calda.

Costurile de inlocuire sunt mult mai mici decat cele de montaj si operatia dureaza mult mai putin. Preturile de montaj  apometre, desigur, variaza si de data aceasta in functie de numarul de apometre schimbate.

In preturile de montaj pentru apometre ar trebui sa fie incluse materialele necesare, manopera atat pentru montaj cat si pentru sigilare apometru si cheltuielile cu deplasarea la domiciliul dumneavoastra.

Acte care vor fi predate beneficiarului dupa oparetia de montaj al apometrelor

In urma acesor operatii, clientul va primi:

 • Proces verbal de montare si sigilare;
 • Certificatul de garantie;
 • Contractul de contorizare;
 • Buletinul de verificare metrologica;
 • Factura si chitanta;
 • Certificat de sigilare cu indexul de start al fiecarui apometru.

La ce garantii ne asteptam pentru manopera de montaj al apometrelor?

Specialistii in domeniu care se respecta, va vor oferi garantii pentru montajul apometrelor. Desigur, aceste variaza de la un prestator la altul, dar nu ezitati sa cereti chiar dumneavoastra cel putin:

  • 24 luni – pentru instalatie
  • 24 luni – pentru contoare
  • 84 luni –valabilitate buletin verificare pentru apometru  APA RECE
 • 48 luni – valabilitate buletin verificare pentru  apometru APA CALDA

INFORMATII SI OFERTE DE PRET LA 0766 974 760
ASIGURAM INTERVENTII DE URGENTA IN BUCURESTI NON STOP