12 mart. 2017

Apometrele de apa calda din clasa B, utile atat pentru uz casnic cat si industrial

Apometrele de apa calda din clasa B au un rol important si sunt extrem de utile si folosite in locuinte de apartamente, case si nu numai. Acestea sunt contoare monojet cu cadran uscat clasa B, destinate masurarii consumului individual de apa calda si rece in locuinte de apartament sau in spatii mici de locuit, care au in general consumuri de apa mai mici. Se regasesc in varianta pentru apa calda (pana la 90 de grade Celsius) si cea pentru apa rece (pana la 30 de grade).

Apometrele de apa calda din clasa B, ce ajuta la monitorizarea si inregistrarea apei consumate sunt echipate cu un cadran uscat, ce se monteaza in functie de fiecare model in parte. Ca si in cazul celor pe apa rece, de tip A, B si C, apometrele de apa calda din clasa metrologica B se monteaza atat pe verticala, cat si pe orizontala. Un instalator cu experienta va tine cont, la instalarea acestuia, de spatiul unde va fi montat apometrul, deoarece in unele spatii, conditiile de instalare pot fi uneori extrem de dificile. De un real ajutor, in acest sens este faptul ca apometrele de apa calda din clasa B permit instalarea atat pe orizontala cat si pe verticala, facand munca instalatorului mult mai usoara. Componenta principala a acestui tip de apometru este corpul de alama cu racorduri filetate intrare-iesire, cu un filtru pe racordul de intrare. Masurarea acestora se realizeaza cu ajutorul unei turbine rezistente, iar citirea apometrelor de apa calda din clasa B se face prin intermediul integratorului mecanic, care arata consumul facut pe o anumita perioada de timp.

Transmiterea miscarii dintre cele doua componente se realizeaza prin cuplaj magnetic iar cadranul se poate roti cu 360 de grade, pentru a facilita citirea de fiecare data.

Apometrele de apa calda din clasa B sunt extrem de sigure, fiind realizate din materiale rezistente si au o durata de viata foarte lunga. Materialul din care acestea sunt facute nu favorizeaza aparitia coroziunii sau sedimentarii. Pe piata sunt modele care au inclusiv capac de protectie impotriva socurilor de orice natura, protejandu-le la lovituri, zgarieturi, busituri.

In plus, exista modele care sunt dotate cu un saculet anti-condens, in interiorul mecanismului numerator. Apometrele de apa calda din clasa B sunt mai performante decat altele, in ceea ce priveste precizia si performanta. Ele sunt gandite in asa fel incat sa intre in actiune de la un anumit debit in sus, astfel, functionarea lor va fi posibila doar de la un anumit consum in sus.

Apometrele de apa calda din clasa metrologica B sunt ideale atat pentru uz rezidential, cat si in scop comercial sau industrial.

Dintre caracteristicile cele mai importante ale apometrelor de apa calda din clasa B, ar fi:

  • Temperatura ce mai inalta de lucru este de maxim 90 de grade Celsius, insa functionarea lor este posibila intre 30 si 90 de grade Celsius.
  • Majoritatea apometrelor din aceasta categorie sunt realizate din materiale rezistente. Corpul contoarelor este realizat din alama, rezistenta la orice tip de soc, prelungindu-le durata de viata.
  • Au dimensiuni compacte: diametrul nominal al unui apometru este de la 15 mm pana la 40 de mm.
  • Puterea nominala a contoarelor de tip Monojet este de 16 bar iar pentru celalalt tip de apometre puterea este de 10 bar.
  • Foloseste transmiterea magnetica
  • Apometrele de apa calda din clasa B au o rezistenta deosebita in conditii dificile de instalare si de utilizare
  • Se monteaza usor atat pe verticala cat si pe orizontala, facilitand totodata munca instalatorului

Servicii :

 -Montaj apometre de apa calda din clasa B

-Verificari apometre de apa calda  clasa B

-Inlocuiri apometre de apa calda din clasa B

Detalii si oferte de pret:

Deplasare si constatare gratuita. Contacteaza-ne acum 0766974760 !