12 mart. 2017

Caracteristicile apometrelor de apa rece din clasele A, B si C

Apometrele, aparate care masoara cantitatea de apa consumata, dintr-o incapere sunt utile atat pentru cladiri de locuinte, cat si pentru alt tip de cladiri, sunt utile pentru controlul si economisirea consumului de apa si pentru a stabili cu exactitate sumele de bani care trebuie platite furnizorului de apa. Daca observati ca platiti prea mult pentru consumul de apa, este recomandata instalarea unor apometre, in situatia in care nu aveti. Instalarea apometrelor se face doar de catre un personal autorizat si acestea sunt de mai multe tipuri: pentru apa calda si rece, de tip A, B si C.  

Apometre pentru apa rece clasa A

Dispozitive, folosite in special pentru masurarea apei utilizate, apometrele pentru apa rece din clasa A au fost proiectate pentru a fi folosite la instalatiile care folosesc ape murdare, in special apa rece. Unul dintre avantaje este acela ca, dupa instalare, nu mai este nevoie de o intretinere prealabila, economisind astfel timp si bani. Apometrele pentru apa rece din clasa A sunt utilizate in statiile de epurare, de irigatii, de decantare sau in cele de masurare a apei potabile ori in cele de masurare a apei brute.

Chiar daca sunt folosite pentru uz industrial: agricultura, irigatii, epurare, apometrele pentru apa rece din clasa A sunt protejate impotriva impuritatilor, fiind realizate din materiale rezistente si de buna calitate.

Un instalator specializat va monta acest tip de dispozitiv la vedere, in asa fel incat, citirea lor sa se faca cu usurinta. Unele apometre se instaleaza atat pe orizontala cat si pe verticala iar unele doar intr-o anumita pozitie. Chiar daca sunt rezistente, apometrele de apa rece de clasa A, si nu numai, trebuie ferite de socuri puternice si de inghet.

Apometre de apa rece, clasa B

Folosite atat pentru uz industrial cat si casnic, apometrele de apa rece clasa B, sunt realizate din fonta si au o rezistenta puternica in timp. Capacul acestor dispozitive este dotat cu un integrator metalic si au un mecanism uscat si umed. Montajul apometrelor de apa rece din clasa B este posibil atat pe orizontala cat si pe verticala si nu pune probleme la instalare, dar nici nu necesita o intretinere frecventa.

Acestea au un rol esential in economisirea apei.

Apometre de apa rece, clasa C

Realizate din alama, apometrele de apa rece din clasa C se folosesc la instalatiile care au variatii mari de debit si sunt dotate cu mecanism umed. Apometrele de apa rece din clasa C sunt extrem de utile, in special, datorita faptului ca pot inregistra atat debite de apa foarte mari, cat si debite foarte mici. Materialul din care sunt realizate, le fac durabile in timp, chiar pentru toata viata, fiind prevazut cu un canal de intrare-iesire a apei. Pe canalul de intrare este montat un filtru.

Apometrele de apa rece din clasa C, au la baza transmisia mecanica, se pot monta atat pe orizontala, cat si pe verticala si au o rezistenta mare la functionare.

Conceput pentru apa rece, acest model de apometre functioneaza la temperaturi de pana la 30 de grade celsius si prezinta o rezistenta mare la depunerile de calcar.

Datorita faptului ca sunt prevazute cu capac de protectie impotriva socurilor mecanice, scut magnetic cu protectie impotriva campurilor magnetice, modelele nou aparute pe piata sunt mai sigure si mult mai precise decat cele mai vechi.

Apometrele pentru apa rece din clasa C pot fi echipate cu filtru de impuritati, cu o supapa de sens, dar si cu sigiliu de antiefractie.

Detalii si oferte de pret

Servicii  de verificari/montaj/inlocuiri apometre de apa rece din clasele A, B si C

Deplasare si constatare gratuita. Contacteaza-ne acum 0766974760 !